Hoppa till innehåll

Kenodragning

Kenodragning

Keno är ett klassiskt och älskat sätt att spela lotto. Det är väldigt enkelt; du väljer ett visst antal nummer du tror kommer vara vinnande, och om tillräckligt många av dessa dras är du en vinnare. I den här artikeln svarar vi på de vanligaste frågorna om kenodragning.

Hur fungerar Kenodragning?

Dragning på Keno sker varje dag, vilket gör det till ett roligt och snabbfotat turspel än de flesta lottospelen. Dragningen sänds på TV. Du kan även spela online, och då slipper du vänta på dragningar och får resultat direkt.

Vad är oddsen att vinna Keno?

Som med de flesta stora lotterispel är dina chanser att vinna jackpotten hos Keno väldigt låga, men eftersom vinster är så höga är det livsförändrande för alla som har turen som krävs för att de ska vinna.

Om du köper en biljett är oddset att du vinner den största vinsten, som är värd ungefär 2 miljoner kronor, 1 i 8911712.

Det som gör Keno unikt är att du kan vinna ganska enkelt en väldigt liten mängd. Du väljer själv hur många nummer du vill ha, från 1 till 10, och ju mindre nummer du väljer desto högre är chansen att du vinner. Självklart är då priset mycket lägre också.

Om du bara väljer ett nummer och det matchar kan du vinna 20 SEK, och dina chanser är då 1 av 4. Om du väljer 3 nummer och alla matchar kan du vinna 250 SEK, om alla 5 matchar kan du vinna 5000 SEK, och så vidare. Som du inser låter Keno dig höja dina odds mot en mindre vinst.

FAQ: Vanliga frågor om Keno

Är Keno-vinster beskattningsbara?

I Sverige är vinster från turspel som Keno skattefria! Detta gäller många länder, men inte alla. USA och vissa europeiska länder som Schweiz och Estland kräver att du betalar skatt på dina vinster, men så länge du är bosatt i Sverige är dina lotterivinster inte beskattningsbara.

Kan Keno spelas online?

Ja! Att spela Keno på nätet är ett av de populäraste sätten att spela eftersom du inte behöver vänta på dragningar utan istället kan spela när som helst så mycket som du vill. Om du är en Keno-älskare med lite tålamod kommer du troligtvis föredra att spela Keno online.

Kan man spela Keno på mobilen?

Ja, du kan spela Keno på mobilen. Keno är ett av de bästa turspelen att spela online eftersom den dedikerade appen gör det enkelt att spela oavsett vart du befinner dig. Appen är tillgänglig både på App Store för iOS enheter och på Google Play för Android.

Är Keno samma som Bingo?

Bingo är mer känt i Sverige, men det är egentligen Keno som är det äldre av de två. Även om de två turspelen är väldigt lika finns det några få skillnader. En av dessa är att metoderna för dragning är olika mellan de två. I Keno väljer spelare nummer, medan i Bingo skrapar man fram nummer utan något inflytande på vilka nummer som man får. Det enda inflytande Bingo-spelare har är att de kan köpa flera biljetter för att öka sina chanser.