Hoppa till innehåll

Europatipset

Europtipset

Europatipset är ett bra alternativ om du är ute efter lite variation mot Stryktipset men samtidigt vill spela spel efter samma princip. Spelen är båda väldigt lika varandra och fungerar på samma sätt även om deras popularitet kanske skiljer sig åt något.

Om du har tröttnat på att spela på Stryktipset eller är ute efter lite variation så är Europatipset ett bra alternativ. Liksom Stryktipset så går det ut på att pricka rätt på 13 matcher på en kupong. För att göra det så går det alldeles utmärkt att använda sig av halv och helgarderingar och spikar, precis som hos Stryktipset. Något att ha i åtanke är att ju fler rader som du spelar på, desto dyrare blir det då varje rad kostar en krona. Vill du få ner kostnaden så finns det så klart andra alternativ så som att spela andelsspel tillsammans med andra spelare, antingen familj och vänner eller genom att köpa en andel i butik eller online.

Vad är skillnaden mellan Stryktipset och Europatipset?

På det stora hela så är båda lika bra alternativ när du är ute efter att spela på Oddset, och de är båda som sagt väldigt lika varandra. Skillnaden är att de inte spelas lika ofta och heller inte på samma dagar. Medan du kan spela Stryktipset bara på lördagar, så kan du spela på Europatipset på söndagar och mitt i veckan. Detta betyder att du vanligtvis spelar på andra ligor än vad du skulle göra på Stryktipset, till exempel ser du sällan matcher från Premier League då de oftast fångas upp av Stryktipset på lördagar istället. Däremot hittar du många andra ligor som spelas på söndagar eller andra dagar i Europatipset, så som matcher från de större ligorna i Europa som La Liga och Serie A. Du hittar också ofta matcher från både Frankrike och Tyskland. Europa League, Champions League, liksom landslagsmatcher från EM och VM-kval brukar också dyka upp på Europatipset.

Medan utbudet av matcher ofta håller sig detsamma hos Stryktipset så kan man vända sig till Europatipset om man känner att man vill ha lite variation och spela på andra ligor som vanligtvis inte täcks av Stryktipset.

Hur stor är utdelningen på Europatipset?

Precis som hos Stryktipset så har du chans att vinna riktigt stora summor på Europatipset. Det är inte helt ovanligt att du kan skrapa ihop några miljoner även på Europatipset, framförallt om du står som ensam vinnare med 13 rätt.

Som hos Stryktipset så kan du också vinna även om du inte lyckas få alla rätt, förutsatt att det inte är alltför många som har lyckas få lika många rätt som du. Har du lyckats pricka in 10, 11, 12, eller 13 rätt så är du nästan garanterad att få utdelning. Med det sagt så går chanserna ner något om det är många favoriter som har vunnit, jämfört med om det är många skrällar. Många skrällar ökar dessutom segerpotten på samtliga nivåer.

På det stora hela så är Europatipsets omsättning mindre än Stryktipsets, kanske främst för att det inte är lika känt som Stryktipset. Av den anledningen så är det många som väljer att spela på Stryktipset istället, men med det sagt så kan du fortfarande vinna ganska stora summor även hos Europatipset.

Spela tillsammans

Vill du spara pengar när du spelar på Europatipset så är en möjlighet att spela tillsammans med andra. Vad detta innebär är, som namnet antyder, att du spelar samma system tillsammans med andra spelare. Kort sagt så delar ni på insatsen och då också på en eventuell vinst, vilket gör det billigare då du inte behöver betala för systemet helt själv. Något annat du kan göra, som också passar bra om du kanske känner dig osäker på hur du ska spela och vilka lag du ska satsa på, är att köpa in dig på en experts system. När du gör det så väljer du helt enkelt hur många andelar du vill köpa och sen håller du tummarna för att experten har valt rätt. Självklart är det ingen garanti att vinna, men något du kan lita på är att personen som satt ihop systemet har god erfarenhet och skicklighet när det gäller dessa system.