Hoppa till innehåll

Andra chansen

andra chansen lotto

Det är inte alltid jättestor chans att vinna när man spelar på Lotto. Men om man också spelar på Joker så har man faktiskt vid vissa utvalda tillfällen chans att vinna en miljon kronor i det som kallas för andra chansen. En specifik dragning i samband med Joker och Lotto.

Vad handlar då andra chansen om? Jo, precis som det låter som så är det helt enkelt en andra chans till att vinna när man spelar på Lotto. Det är helt enkelt så att om du väljer att även spela på Jokern så ger de rader du spelat på, på Lotto dig en chans att vinna igen i andra chansen. Oddset för att faktiskt vinna blir ju faktiskt större, även om den fortsatt är liten.

För att vara med i den dragningen som kallas för andra chansen behöver du alltså spelat på både Lotto och Joker. Andra chansen är inte varje gång som Lottospelen sker, utan är under en specifik period så det gäller att hålla koll på när andra chansen dragningarna infaller och vilka perioder som inkluderas.

Andra chansen och drömvinsten

Drömvinsten är jackpott som går att vinna när man spelar på både Joker och Lotto. Drömvinsten är väldigt stor och det krävs att man som spelare har fått hela sju rätt på sin Lottorad och dessutom på Jokerraden. Skulle det ske så delas drömvinsten ut. Men eftersom det är väldigt liten sannolikhet att detta händer är det också väldigt liten chans att drömvinsten delas ut. Men, om drömvinsten faktiskt delas ut så lottas det även slumpvis ut en miljonkronor till några som spelat på både Lotto och Joker. Det är alltså en extra dragning som sker efter drömvinsten där man som spelare har chans att vinna en miljon, trots att man själv inte var den som vann drömvinsten. För att vara med behöver du alltså ha spelat på Lotto och Joker under veckan efter fram till lördagen, att Drömvinsten har delats ut.

Hur får man reda på att man vunnit andra chansen?

Om du väljer att spela på både Lotto och Joker är du alltså med och tävlar i andra chansen, men hur vet man om man faktiskt vunnit? Jo under själva lottodragningen där andra chansen delas ut så kan du följa med i vilka rader som vunnit andra chansen. Skulle du inte se just dragningen så kommer högst troligt någon från Svenska Spel att höra av sig till dig, eftersom det är en så stor summa med pengar. Och skulle du missa samtalet så kan du alltid gå in på den digitala sidan Mina spel och se om din rad vunnit. Men andra chansen dragningen sker som sagt inte varje vecka i samband med Lotto utan enbart några få gånger om året.

Med det sagt, så ska man alltså komma ihåg att det är liten sannolikhet och chans att faktiskt vinna på andra chansen. Å andra sidan är det inte så stora summor man oftast lägger in i spelet, men likväl är det riktiga pengar. Så överväg alltid ditt spelande.