Hoppa till innehåll

Copa del Rey tips

COPA DEL REY TIPS

Den spanska cupen Copa del Rey är en fotbollsföreteelse som följs av miljoner människor över hela världen. Den är fascinerande att titta på då den bjuder på fotboll av absolut världsklass. Det är dessutom en cup som är väldigt rolig att spela på.

Varje land har sina egna cuper, ligor och turneringar inom fotbollen. Ett fåtal länder kan vara med och konkurrera om att ha den bästa fotbollen i världen. England, Frankrike, Italien och Tyskland är med och konkurrerar i Europa. Men få kan mäta sig med den spanska fotbollen. I Spanien har man dels La Liga. Seriefotbollens högsta liga i landet. Men man har även Copa del Rey.

Vill man spela på Copa del Rey så är det oddset som gäller. Där kan man spela på många spel relaterade till cupen.

Några tips när det gäller Copa del Rey

Denna spanska toppcup är ofta givande att spela på. Precis som i La Liga så är det FC Barcelona och Real Madrid som dominerar. Men till skillnad från La Liga där det är 20 lag som deltar, så deltar hela 83 lag i Copa del Rey. Det innebär att det finns mängder av matcher att spela på. Alla matcher är inte matcher där ett lag dominerar det andra.

Nej, det finns gott om matcher där oddsen är mer jämna och det finns möjlighet att vinna större pengar på vinst. Om man spelar på att FC Barcelona ska vinna en av sina matcher så är oddsen rätt låga. Det är sannolikt att de vinner när de möter ett lägre rankat lag. Men det finns, som sagt, flera matcher där man har möjlighet att vinna större.

Cup-regler

Till skillnad från La Liga så är det cup-regler som gäller i denna turnering. Det innebär att om man förlorar en match så åker man ut. Detta kan jämföras med hur Svenska Kuppen fungerar. Det gör fotbollen mer spännande. Detta då om ett lag har en dålig dag så kan de åka ur tävlingen tidigt, även om de i en turnering sannolikt hade kommit längre.

Det resulterar i att det varje år är ett antal lägre rankade lag som tar sig relativt långt i tävlingen. De flesta uppskattar ju en underdog och det är lätt att heja på dessa lägre rankade lag och hoppas att de kommer längre.

Med andra ord ska man inte stirra sig blind på de stora stjärnorna och de stora lagen. Vad som helst kan hända i Copa del Rey.

FC Barcelona och framtiden

FC Barcelona har länge varit ett av de absolut mest dominerande lagen i Spanien. Men det har gått något sämre på sistone och de har förlorat spelare som varit tongivande till andra lag. Bland dessa kan Lionel Messi nämnas. Han lämnade klubben för franska PSG. Han har varit deras ansikte utåt i runt 15 år och mycket av laget är byggt kring honom.

Det är en förändring som kan rubba det spanska laget och skapa en än mer spännande Copa del Rey vid nästa speltillfälle.