Hoppa till innehåll

Populära lotter du kan köpa

Populära lotter du kan köpa

Ett av de mest populära spelen i Sverige, bortsett från Oddset, och något som nog de flesta känner igen är just lottospel. Visste du att i bara Sverige så spelar vi för cirka 40 miljarder varje år, och en stor del av den summan går till just lottospel. Inom lottospel finns det många olika populära lotter du kan köpa, så som stor och liten lotto, som det kan vara bra att hålla koll på, för att inte tala om hur lottospel går till.

Svenska Spel är det enda bolag i Sverige som har rätt att arrangera lottospel och de har därför monopol på marknaden. Tack vare vårt medlemskap i EU så har Svenska Spels konkurrens ökat och vinsterna har fortsatt vara skattefria. Detta betyder mer pengar tillbaka till spelarna och ett överskott som går direkt till Röda Korset. Varje vecka kan du spela både Lotto II och Pluslotto online och du har en garanterad jackpott på 20 miljoner euro, dvs cirka 200 miljoner svenska kronor varje vecka.

Drömmen för de flesta är ändå att dra hem Drömvinsten, och för att göra det så krävs det att du prickar hem både rätt lottorad och joker.

Hur spelar man på lotto?

För att vara med och spela så måste du välja 7 nummer av totalt 35 och hoppas på att just dina nummer blir de som dras. Om du står som ensam vinnare så drar du hem åtminstone en miljon, men är ni flera så får ni dela. Vinsten ökar för varje vecka så vida ingen har hunnit, så har du tur så står du som ensam vinnare efter flera veckor utan vinst och går då hem med flera miljoner på bankkontot.

Väljer du dessutom att spela på joker så får du ytterligare chanser till vinst. Har du turen att pricka in 6 rätt på vanliga lotto och ett nummer på joker så hamnar du bland vinnarna med 6+1 rätt.

Själva dragningen sker varje onsdag och lördag och du kan välja om du vill delta i den ena eller den andra eller båda två.

Stor och liten lotto

Har du ont om tid eller har svårt att välja vilka nummer att spela på så kan du istället välja så kallade ”färdiga spel” som är väldigt populära lotter att välja. I dessa spel så har numren slumpats fram med hjälp av en dator istället så du behöver inte välja själv. Det enda val du behöver göra i det här fallet står då istället mellan Liten Lotto eller Stor Lotto. För 40 kronor får du då fem rader på lotto och en joker, eller om du väljer Stor Lotto så får du hela 15 rader och en rad med joker för 100 kronor.