Hoppa till innehåll

FA Cup tips

FA CUP TIPS

Engelska FA Cupen är en av de förnämsta tävlingarna inom fotbollen. Den är endast öppen för engelska lag och det är en stor ära att vara bland finallagen. Det finns gott om spel att spela på om man vill satsa pengar på denna cup.

1871, det var året då en av de nu äldsta fotbollsturneringarna startades. Det handlar om engelska FA Cupen och det är än idag en av de högst ansedda fotbollstävlingarna i världen. Att vinna denna cup innebär inte stora prispengar och att man får höja pokalen över huvudet. Det innebär också en plats i Europa League.

FA Cupen inkluderade lag från alla de brittiska öarna från början men detta har med tiden ändrats. Idag är den bara öppen för engelska lag med undantag för ett par lag från Wales. Matcherna som spelas i cupen har länge varit en del av oddset.

Många spel att välja mellan

FA Cupen är en klassisk cup att spela på. Det finns många olika spel och det är väldigt populärt. Det vanligaste spelet är, precis som med andra tävlingar, det traditionella 1X2-spelet. Det innebär att man spela på vem som kommer vinna en match. En etta innebär att det lag som spelar hemma vinner, en två att det gästande laget går hem med segern och ett kryss att det blir oavgjort.

Man kan även spela så kallade över/under-spel. Det innebär att man spelar på om det blir över eller under ett visst antal mål, man kan även spela på de enskilda lagen med den här modellen. Det är ett fint sätt att skapa mer spänning i matcher där sannolikheten är stor att ett visst lag ska vinna. Alltså att oddsen för att ett av lagen ska vinna är väldigt låga.

På detta sätt skapar man en situation där man kan vinna en större summa pengar. Det blir helt enkelt mer spännande.

Fler spel

Ett spel som är väldigt populärt är att spela på vem som ska vinna hela cupen. Ju tidigare man sätter sitt spel desto bättre odds får man. Det är givetvis svårt att gissa vem som ska vinna hela cupen, speciellt när det inte spelats så många matcher. Men det kan vara värt det. Detta då det ligger mycket pengar i prispotten för den som sätter sitt spel.

Populär betting inom FA cupen

Eftersom FA Cupen är så högt ansedd och att många av lagen som är med och spelar i den också spelar i Premier League, något som garanterar fotboll på toppnivå, så är det en populär tävling att titta på. Det innebär att den samtidigt är populär att spela på. Man spelar över hela världen på denna cup och intresset växer.

Bredvid just Premier League, La Liga, Serie A och Champions League så är detta en av världens mest spelade fotbollshändelser. Om du börjar prata fotboll eller spel på fotboll så kommer ämnet snart ledas in på en av dessa tävlingar. Det är de som lockar de största spelarna och det är där den bästa fotbollen spelas. Det är svårt att inte hänföras av denna fotboll.