Hoppa till innehåll

Drömvinsten

drömvinsten

Vad är drömvinsten? Det låter ju fantastiskt att vinna en drömvinst, så man blir i alla fall nyfiken på vad det handlar om. Drömvinsten är nämligen någonting som introducerades under 2005. Drömvinsten är en slags extravinst som det finns möjlighet att vinna är man spelar på Lotto med Joker. För att vara med och spela om drömvinsten så behöver man inte lägga in några extra pengar utan så länge man spelar på Lotto med Joker så är man med i dragningen. 

Så drömvinsten är en vinst man kan vinna på en väldigt stor summa pengar. Det är nämligen så att drömvinsten startar på så mycket som 75 miljoner kronor. Men varje veckar så ökar drömvinsten vilket gör att den kan sluta på så mycket som 100 miljoner kronor när den väl delas ut till någon. Det är alltså en extremt stor vinst och är faktiskt just nu Svenska Spels största vinst. Så även om oddset för att få vinsten inte är särskilt stor så blir summan väldigt stor om man väl skulle vara vinnaren.

2013 så delades den största drömvinsten genom tiderna ut och hör och häpnar så låg vinsten då på 237 697 528 svenska kronor.

Spela på drömvinsten

Så hur gör man då om man vill vara med i denna dragning för drömvinsten? Jo, det handlar helt enkelt om att spela på Lotto 1 eller Lotto 2 och spela på minst två rader per kupong på en dragning som sker på antingen en lördag eller onsdag. Och vidare så ska du som spelare kryssa i att du vill spela på ett spel där det finns en chans på Joker och med en insats för Joker. Det kostar då 10 kronor och gör då att du som spelare är med i Jokerdragningen och ger dig en chans att vinna i den samma. När delas drömvinsten ut då? Du som spelare ska då ha fått sju rätt på din Lottokupong och sedan på Joker ska du fått minst två rätt. Får du allt detta så kommer den stora drömvinsten delas ut. Det är således ganska så små odds för att den delas ut.

Vinster på drömvinsten

Det man ska komma ihåg vad gäller drömvinsten är att det är liten chans. Även om det inte kostar särskilt mycket att delta så är det också en liten chans att du faktiskt får tillbaka pengarna, vilket är bra att vara medveten om. Drömvinsten startar som nämnt tidigare på så mycket som 75 miljoner koner, men drömvinsten ökar med nästa 1,5 miljoner kronor i genomsnitt varje vecka, det är också därför som vinstsumman oftast blir så stor. Vinner du drömvinsten får du samtidigt vinsten från den lottorad som gjort att du vinner. Det är möjligt att mer än en spelare vinner drömvinsten under samma Lotto, då delar dessa spelare på summan.

Men som sagt, det är tyvärr väldigt liten chans att faktiskt vinna drömvinsten. Förutom att du först ska få sju rätt på Lotto, vilket bara det är svårt, så ska du alltså samtidigt få vinst på Joker, i exakt samma spelomgång. Sannolikheten är helt enkelt liten, men vinsten stor.